Politikerna rasar mot Trafikverket och menar att det är korkat

Regeringen vill satsa på järnvägen men frågan är bara vardå!

Just nu håller regeringen på och ser över hur järnvägen ska byggas ut de närmaste tio åren. Trafikverket har fått i uppdrag att se över på vilka sträckor det bör satsas pengar. Självklart ser nu alla politiker om sitt eget hus och kräver upprustning och nysatsningar på järnvägen på just den sträcka som går genom deras valkrets.

Det är få ämnen som har en sådan enande effekt på lokal- och regionalpolitiker som just järnvägs- och kommunikationsfrågor.
I västra Sverige är politiker från de flesta partier förbannade på Trafikverket och menar att det är skandal att Trafikverket bara har yttrat sig över de mest populära järnvägssträckorna där tågen är överfulla. Det faktum att sträckan Borås-Göteborg inte finns med har nu fått höga politiker att prata om ”idiotiskt” och ”korkat”.

Pendlingen mellan Göteborg och Borås är den tredje största i landet efter Stockholm-Uppsala och Malmö-Lund. Tio miljoner resor varje år, men bara 15 procent av dem sker med kollektiva transportmedel. Anledningen till att de flesta väljer bilen eller bussen är att det tar dubbelt så lång tid med tåget, menar politikerna.
Trafikverkets generalsekreterare Lena Erixon svarar på kritiken. Hon menar att det faktum att sträckan inte finns med i utredningen betyder inte att man inte kommer att satsa på sträckan framöver.

Alla vill ha flera och snabbare tåg men frågan är hur mycket pengarna räcker till.
Skulle du ta tåget om det gick snabbare?

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt, Pendling, SJ. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s