Kranbil stoppade all trafik på Svealandsbanan

Detta bildspel kräver JavaScript.

En kranbil orsakade stora problem för tågresenärerna på Svealandsbanan den här morgonen. Kranbilen körde in i en viadukt och räddnings- och saneringsarbetet gjorde att det blev totalstopp för all tågtrafik mellan Nykvarn och Södertälje.

Det tidiga direkttåget från Eskilstuna kl 06.47 hann precis fram till Nykvarn innan det fick stanna. Första beskedet var att ersättningbussar var på väg men oklart när, sa tågvärden.

Några resenärer suckade uppgivet och gjorde allt för att själva ordna alternativa transporter mot Stockholm. Några köade vid ordinarie busshållplats för att om möjligt ta sig mot Södertälje och vidare med pendeltåg mot Stockholm.

Tågvärden erbjöd alla att åka med ett annat tåg tillbaka mot Eskilstuna och sen vidare via Flen mot Stockholm. De flesta insåg nog att det skulle ta lite för lång tid och hoppades istället på ersättningbussar.

Ett senare tåg från Eskilstuna fick stanna i Läggesta och på satt riksdagsledamoten Sara Karlsson (s) från Eskilstuna. Via Twitter berättade hon att hon inte trodde på ersättningbussar utan att de skulle hänvisas att åka tillbaka mot Eskilstuna och sen vi Flen mot Stockholm.

Bland resenärerna så muttrade några att det här var typiskt SJ. Fast jag håller inte med. Mycket kan man säkert säga om SJ men i det här fallet så kan de ju inte rå för att en kranbil kör in i en viadukt.

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt, SJ. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s